Pakkekalender

20161201_1355441
Da jeg var barn,broderede min mor en julekalender til mig, hvor der så hver dag hang en lille pakke fra nissen. Det var næsten det bedste ved julen, lige bortset fra selve juleaften. Denne forventningens glæde vil jeg gerne videregive til mine egne børn. Min ældste er 2 år og jeg tænker hun godt vil kunne huske små brudstykker allerede, så nu svinger vi tryllestaven og laver noget magi.

Min gamle julekalender skal selvfølgelig i brug igen, men vi er også røget med på moden med den lille nissedør, hvor vi dog har valgt den nemme løsning at købe den i Harald Nyborg, jeg så dog på kreativ messe at man kunne købe forskellige dele til at lave sin egen nissedør. Så det er jo helt klart lidt sjovere, hvis man vil gøre det helt selv fra bunden.
Vi har så vist hende nissedøren, der er der nissen kommer ind med pakkerne, så hænger han dem på pakkekalenderen og så kan hun stille pebernødder, saft med mere ved døren inden hun går i seng som tak.
Min mor har givet adventsgaver til børnene og dem kommer nissen så med hver søndag. Den 1 søndag i Advent, så far og de 2 børn nissen ude foran vinduet, mens mor var ude og hænge tøj op. Gaverne havde nissen så lagt på dørtrinnet.
Dette havde gjort et gevaldigt indtryk, for den lille pusling græd lidt næste dag over at nissen ikke var kommet igen. Men så måtte vi jo forklare hvordan og hvorledes og så vardet hele ok igen. Ja det er ikke nemt at være lille med alle de regler man skal sætte sig ind i.

Selve julekalenderen skal jo have 24 pakker, det er jo klart det sjoveste. Men 24 pakker af noget brugbart legetøj, vil jo løbe temmelig meget op. Jeg kunne også bare have valgt at pakke små stykker slik ind som min mor gjorde, men idag hvor der er så meget fokus på hvad sukker gør i en lille barnekrop, har jeg ikke lyst til at kickstarte en sukker rus fra morgenstunden af. Så kunne man jo også bare åbne gaver om eftermiddagen, men hvad sjov er der ved det. Det fede er jo at stå op og vide at nissen har været på besøg, mens man sov. Nå men min løsning på dette har været at købe gaver via reshopper, som er en app, hvor man kan købe brugt legetøj og tøj i nærområdet.
Det er da skide smart, da ting til børn sjældent bliver slidt ret meget, for de vokser hurtigt fra det eller mister interessen, inden det egentlig er slidt.
Så jeg har købt nogen lidt store ting der kan deles op i mindre pakker, fx et træpuslespil, hvor hun får brættet først og det følgende dage brikkerne der hører til.

Update: Dette har den fede effekt at interessen for legetøjet ihvertfald har nyhedens interesse mange dage i træk, når hun hele tiden får noget der kan udvide legen.

Tak fordi du læste med, håber du kan bruge min ide, måske dog først til næste år, men så er der jo god tid.

Skriv gerne en kommentar, hvis du har spørgsmål eller vil give din mening til kende.

Følg mig gerne på Bloglovin’ eller bliv medlem af min facebook gruppe, hvor du kan følge med i mine nye indlæg eller skrive sammen med andre ligesindede kreative mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *