Lille lækker kirsebær tærte

Jeg har simpelthen fået den en af de mest geniale ideer, synes jeg ihvertfald selv….

Jeg æææælsker kirsebær, men det er jo meget sæsonbetonet at spise noget med kirsebær her i danmark. Det er om sommeren hvor de er frisk plukket fra træet eller som sovs på risalamanden.
Hvis man nu boede i tyskland er kirsebærsmag meget almindeligt og kan fås hele året rundt.
Nå men nu til det geniale, hvis man en dag er lidt kirsebærsulten omkring juletid og man ikke har lyst til risalamande. Kan man købe en karton færdig kirsebær sovs og færdiglavet sød tærtedej. frem med muffinformene, som enten skal smøres eller fyldes med muffin papirforme.
Så kan man lave de sødeste små lune kirsebærtærter i løbet af ingen tid.

img_20161113_1707471

Ingredienser:

Kirsebær sovs færdiglavet
1 sød tærtedej
1 knivspids ingefærpulver
1 tsk sukker

evt. 1 æg til pensling af dejen på toppen for en mere gylden farve.

Fremgangsmåde:
Bunden skæres ud med en cirkel cutter eller en stor rund kop så det passer til muffinformen. tilpas gerne dejen lidt i formen ved at presse den ud i formen med fingrene.
For en ekstra lille finish, drysser jeg dejen med en lille smule pulveriseret ingefær blandet med sukker inden jeg hælder fyldet i. når bunden er lagt og fyldet er kommet i, æltes dejresterne igen og rulles med en kagerulle, derefter skæres små striber som ligges i et fint tærtemønster som på billedet. Hvis du har vildt travlt kan du også bare lave en helt lukket tærte, med små huller fra en gaffel

Tak fordi du læste med, skriv gerne en kommentar, hvis du har spørgsmål eller vil give din mening til kende.

Følg mig gerne på Bloglovin’ eller bliv medlem af min facebook gruppe, hvor du kan følge med i mine nye indlæg eller skrive sammen med andre ligesindede kreative mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *