Et sundt alternativ til chokoladebrownies
Jeg har skåret rigtig meget ned på mit sukkerforbrug. Jeg var totalt afhængig af det. 2 tsk i kaffen, som jeg fik nogle kopper af hver dag. Kage ihvertfald et par gange om ugen og fredagsslik, der kunne holde hele weekenden, fordi vi havde købt så meget. så nu har jeg brug for et alternativ, så jeg også kan få noget lækkert til kaffen med god samvittighed.

Ingredienser:
500 gram sød kartoffel
50 gram mørk chokolade
50 gram kokosfibermel
50 gram kakaomel
50 gram valnød
135 gram peanutchoko butter eller andet nøddesmør
½ dl ahorn sirup
Skræl de søde kartofler, skær dem i skiver og kog dem møre. Mos dem med en gaffel eller blend dem med stavblenderen.
Hak valnødderne i passende stykker
Bland kokosfibermel, kakaomel og valnødder sammen.
Smelt chokolade og nøddesmøret på 2 under omrøring og bland det i melet så snart det er smeltet helt.
Tilsæt derefter sødekartoffel og ahornsiruppen og bland det helr godt sammen.
Kom det hele i en bradepande i det ønskede tykkelse, massen behøver ikke fylde hele formen da den ikke flyder ud under bagningen.
Bag den i 20 min på 200 grader.
Spises helst køleskabskold
Spis den med en klat vanilie is til sagde sukkergrisen….
( altså det var min kærestes bemærkning )
Jeg valgte at lave en ostecreme der består af
1 spsk. philadelphiaost
1 spsk creme fraiche
1 tsk. chokoladepulver
hvilket rækker til 2 stykker, den begrænsede mængde er fordi det godt kan blive lidt kedeligt med sådan noget topping hvis det står på kagen i nogle dage, så er det mere lækkert med noget frisk rørt.

Håber du kan lide kagen og skriv gerne en bemærkning om hvad du synes om kagen og opskriften.
Mange forårsvenlige hilsener fra Charlotte