Squash suppe, jordnødde squash og efterårets magi.

UUh det er skønt med efterår og ikke mindst efterårsferie, den dejlige friske luft og fri. Så er der tid til at få lavet alt det jeg ellers ikke kan nå i en travl hverdag med studie, teater, hus, have, kæreste og kreativitet.
Da jeg i sommerens løb har dyrket squash har jeg haft en del udfordringer med at finde noget spændende at bruge dem til, da man jo får i overflod bare af 1 plante.

Først fandt jeg ud af at det sædvanlige med at bage dem i ovnen eller på grillen kunne gøres lidt mere spændende.

Bagte squash med jordnøddesmag

Skær 1 squash i 1 cm skiver
Pensl dem med jordnøddeolie
Drys dem med salt.

Giv dem derefter 10 min på/i varmekilden.

Derefter er de klar til servering som tilbehør.

Squash suppe med pepperoni

1 spsk oliven olie
1 liter okse suppe
1 kæmpe squash på 1 kilo ca.
1 tsk gurkemeje
1 tsk spidskommen
2 fed hvidløg
1 hakket løg
15 skiver pepperoni

Varm olien og svits løg og hvidløg i ganske kort tid, tilsæt derefter krydderier, rør rundt tre gange og tilsæt oksesuppen. Skær squashen i tern, stykkerne behøver ikke være små, ca 2×2 cm. Kom dem i suppen og lad den simre til squashen er helt blød. Blend derefter suppen.
Tag en pande frem hvorpå du rister pepperoni skiverne.
Når de er sprøde og lækre er de klar.

Server suppen med en klat creme fraiche med pepperoni ovenpå og pepperoni fedtet kan du hælde ud over suppen også som lidt ekstra pynt og smag

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *